Hoppa till textinnehållet

Ålems Sparbank dubblar Majblomman i Ålems insamling

Eftersom barnens försäljning av majblommor flyttas från våren till hösten kommer många av Majblommans föreningar för första gången på över hundra år inte ha några pengar att dela ut inför sommaren. Men barnfattigdomen i Sverige tar inte paus. Istället finns det en överhängande risk att barnens behov ökar på grund av den pågående ekonomiska krisen. De barn Majblomman finns till för behöver oss mer än någonsin.


Därför har Ålems Sparbank skapat en egen digital insamling, något som alla verksamheter som vill vara med och bidra kan göra. Banken har dessutom beslutat att dubbla det lokalföreningen i Ålem får in under sin insamling, upp till 50 000 kr.


- Malin på lokalföreningen i Ålem bad oss sätta upp en digital insamling och berättade om deras viktiga verksamhet. Deras stöd går till barn i hela Mönsterås kommun och hjälper till att stärka barns möjligheter och rättigheter. De hjälper barn med en meningsfull fritid, kläder och annat som barn behöver på ett sommarlov. Malin tror inte att den digitala insamlingen kommer att slå lika väl ut som den vanliga brukar göra, samtidigt som behovet i dessa tider kan bli större än vanligt. Vi vill därför göra den här insatsen för att bidra extra till deras verksamhet, berättar bankens VD Niclas Petersson.


- Det känns väldigt bra att vi i sommar kommer kunna bevilja de ansökningar som kommer in. Pengarna går till väldigt viktiga och bra saker, säger Malin Lindh på Majblommans lokalförening i Ålem.