Hoppa till textinnehållet

Säkerhet och bedrägerier

Young woman by the side of her car

Banker och andra företag blir ibland utsatta för säkerhetsangrepp och bedrägerier. För att minska riskerna för bedrägerier utvecklar vi ständigt våra säkerhetslösningar. Det är viktigt att även du som kund hjälper till genom att aldrig lämna ut personlig information och koder. 

skyddar du dig mot bedrägerier

Vet du hur du ska agera för att minska risken att bli lurad? Läs mer om olika typer av bedrägerier och hur du ska göra för att skydda dig mot dem!

 • Använd våra tjänster säkert

  Tänk på att använda våra tjänster på ett säkert sätt och att följa våra rekommendationer.

  Använd våra tjänster säkert
 • Integritet och sekretess

  Vi ser alltid till att hantera dina personuppgifter med största sekretess. För att lyckas med det vidtar vi en rad åtgärder.

  Integritet och sekretess
 • Penningtvätt

  Vi arbetar för att förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism. Därför måste vi ibland ställa vissa krav på dig som kund.

  Penningtvätt

Anmäl bedrägeri och phishingmejl

 • Blivit av med kort, mobil eller koder?
 • Upptäckt något misstänkt i våra digitala tjänster?
 • Fått ett phishingmejl, det vill säga ett "falskt mejl"?

Mer om säkerhet

Tappat kort eller blivit av med kod?

Kontakta oss omgående om du tappat eller blivit av med kort eller någon av våra id-metoder. Detsamma gäller om du misstänker att någon utomstående kan ha kommit över koder eller lösenord.

Skydda ditt barn från att bli penningmålvakt

Kriminella försöker rekrytera ungdomar att tvätta pengar som kommer från brott. De luras, lockas eller tvingas att flytta, ta ut eller föra över pengar via sina bankkonton. Skydda ditt barn från att bli en penningmålvakt.