Meny
Samhällsengagemang
Hållbarhet

Vill du jobba på en bank som ger tillbaka?

Johan, Robert och Monica

Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Att forma din egen och andras framtid. Skapa växtkraft genom idéer och kapital. Förändra, förbättra och förverkliga. Öppna nya dörrar och stänga gamla. Välkommen att jobba hos oss!

Vi söker Regelverksansvarig!

Om jobbet

Brinner du för att bidra till en god regelefterlevnadskultur i en framåtsträvande sparbank med kunden i fokus?

Vi söker nu en regelverksansvarig/jurist för arbete i bankens första linje. Vi söker dig som har en juristexamen eller relevant erfarenhet av arbete med finansiella regelverk, compliance eller riskkontroll. Som Regelverksansvarig kommer du att ha en viktig roll inom banken och ditt arbetsområde kommer att vara brett. Du kommer att arbeta självständigt nära styrelse och ledning men även i samarbete med dina kollegor inom bankens administrationsavdelning.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:

  • Omvärldsbevakning av förändringar i de regelverk som påverkar banken, med fokus på AML-området, utkontraktering, personuppgiftsbehandling, legala risker och hållbarhet
  • Ta fram och uppdatera regelverk inom dina områden
  • Identifiera, kontrollera och följa upp regelefterlevnad i verksamheten
  • Samordna de årliga revideringarna av interna styrdokument
  • Samordna kommunikationen med andra och tredje försvarslinjen
  • Genomföra riskanalyser och föreslå årliga kontrollplaner
  • Ge råd och stöd till verksamheten

Din profil

Vi ser att du har en god analytisk förmåga och hög integritet. Du är bra på att kommunicera och ser samarbete som en framgångsfaktor i att främja en god regelefterlevnadskultur inom en organisation. Du bidrar genom att du tar initiativ, planerar, prioriterar, genomför och slutför arbetsuppgifter i tid och med hög kvalitet. Då vår organisation är liten krävs en prestigelös attityd, flexibilitet och en beredskap och vilja att hjälpa till även utanför ramen för det direkta uppdraget. Du är glad, positiv och bidrar till det goda arbetsklimat som kännetecknar Ålems Sparbank.

Låter det intressant?

Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget NearYou. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marie Salebäck på telefon 072-0908980 eller e-post marie.saleback@nearyou.se

Din ansökan skickar du in via NearYous hemsida, www.nearyou.se, senast den 14 juni 2024. I den här rekryteringen kommer vi att arbeta med ett löpande urval så skicka gärna din ansökan redan idag.

Med anledningen av dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Facklig kontaktperson är Sara Ek, .

Funderar du på att flytta till Kalmar län?

Då kan det vara bra att känna till att det finns extra stöd och vägledning att få. På www.flyttahit.nu kan du bland annat läsa mer om regionen, våra kommuner, se lediga bostäder och få en kontaktperson. Flyttahit.nu är ett samarbete mellan Kalmar läns kommuner och Region Kalmar län.

Välkommen med din ansökan!

Ålems Sparbank är en lokal bank som startade sin verksamhet 1854. Kontoret i Ålem har sedan dess varit hjärtat i verksamheten men banken har även kontor i Blomstermåla. Verksamheten omfattar idag ca 35 anställda med en affärsvolym på närmare 11 miljarder kronor. Tillsammans har vi mer än 400 års samlad yrkeserfarenhet!

Du är alltid välkommen att kontakta oss för frågor eller för att visa ditt intresse.