Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Kontakta oss

Fundamental och teknisk analys

Vår aktieanalys, som består av fundamental och teknisk analys, och riktar sig till privatpersoner, stiftelser och företag.

Working meeting in front of a computer

Fundamental analys

Aktieanalysen produceras av vår strategiska samarbetspartner Kepler Cheuvreux, som har närvaro i hela Europa och har som mål att erbjuda Nordens största utbud av bolagsanalys. Kepler Cheuvreux har även profilerat sig inom hållbarhetsanalys vilket tillsammans med CDP Europes metod ”Climetrics bolagsranking” passar mycket väl med Swedbanks ambitioner att vara den ledande banken på detta område.

Keplers fundamentala analys baseras på djupgående bolags- och branschanalys där offentlig information såsom kvartalsrapporter, kapitalmarknadsdagar, etc. i kombination med vanliga värderingsmetoder så som kassaflödesvärdering (DCF), värderingsmultipeljämförelse, DDM, etc. skapar möjlighet för analytikerna att skapa sig en uppfattning om bolagets motiverade värde.

Utifrån denna sätts en rekommendation och motiverat värde på 12 månaders sikt. Uppdatering av rekommendationerna görs när det anses lämpligt mot bakgrund av nya resultat, marknaders utveckling och all relevant information som kan påverka analytikerns syn och åsikt.

Teknisk analys

Den tekniska analysen tas fram genom att analysera historiska prismönster, tillsammans med handelsvolym och olika indikatorer för att fånga upp rådande marknadspsykologi, trender samt eventuella kommande trendskiftningar för att ge möjlighet till ett timing-mässigt stöd för köp och försäljning av en tillgång.

Fundamental och teknisk analys - detta får du i vår aktieanalys

  • Morgonrådet: sammanställning över dagens aktieanalyser
  • Rekommendationslistan: sammanställning av rekommendationer, riktkurser och nyckeltal med möjligheter att filtrera fram sin egen bolagsfavorit.
  • Fokusportföljen: en fokuserad och diversifierad svensk basportfölj, bestående av 12-16 aktier
  • Sektorfavoriter: 3–5 bolagsfavoriter i respektive sektor
  • Swedbank Trading: korta affärsförslag av aktier primärt baserat på teknisk analys
  • OMXS30: teknisk vy för storbolagsindexet OMXS30, inklusive aktuella motstånd– och stödnivåer av vikt
  • Klimatranking: Climetrics bolagsranking

Prenumerera på våra utskick

Samtliga analysprodukter och mycket annan marknadsinformation finns på Aktiellt

Aktiellt

Dagliga bolagsanalyser, börskommentarer, aktierekommendationer, förvaltarkommentarer och tips runt pension och privatekonomi.

Kontakta oss